ANTALYA MURATPAŞA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı DÖGEP toplantısı

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı DÖGEP toplantısı

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı DÖGEP kapsamında planlanan eğitimlerimizin beşincisi olan "Doğru inanç ve doğru bilgi edinmede okullarda verilen din eğitimi ve öğretiminin önemi" konulu program, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr.Öğrt.Üyesi Şeref GÖKÜŞ' ün sunumu ile covid19 tedbirleri kapsamında zoom.us üzerinden gerçekleştirildi. İlçemize bağlı resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine yönelik hazırlanan toplantıya Sayın GÖKÜŞ, ülkemizde yoğun şekilde din eğitimi ve öğretimi faaliyetlerinin yapıldığından bahsederek başladı. Din eğitiminin davranışa dönüşmediği yerde başarının mümkün olmadığı, buradaki başarının da sadece öğretmenin gayretiyle olamayacağı ailenin de bu eğitim faaliyetinde destekçi olması gerektiği vurgulandı. Din eğitiminde süreç içerisinde hitap edilen kitlenin değişmesi sebebiyle eğitim yöntem ve tekniklerinin de hedef kitleye göre seçilmesi gerektiğine değinildi. Din eğitimi faaliyetlerinin sadece öğretmenin bilgiyi aktarmasıyla tamamlanamayacağını ifade eden Dr.Öğrt.Üyesi Şeref GÖKÜŞ, bilginin kazanıma dönüşmesi için motivasyonun önemine ve müfredatta yer alan kazanımlara dikkat etmenin önemine değindi. Bununla birlikte  derse girerken sınıf düzenine dikkat etmenin ve ders sürecinde öğrenci merkezli eğitim faaliyetlerinde bulunmanın kazanımlar konusunda etkili olduğunu vurguladı. Konuşmasını konuyla ilgili yapılan araştırmalardan örnekler vererek tamamlayan Dr.Öğrt.Üyesi Şeref GÖKÜŞ, öğretmenlerin yönelttikleri soruları da sunum sonrası cevapladı. 

Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürümüz Sayın Kenan TÜRK' ün başkanlığında DÖGEP koordinatör öğretmenleri Mehmet ALTINTOP, Fatma ÇİVİ ve Esma ALBAYRAK' ın hazırladığı programa ilçemize bağlı kurumlarda görev yapan 145 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni katılım sağladı.

 

21-05-202121-05-202121-05-2021

Sinan Mahallesi 1250 Sokak No 9 Kat 5 07040 Muratpaşa Antalya - 242 247 84 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.